REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Menu Restauracji Weranda

  • Kawior z Jesiotra Syberyjskiego Antonius*****    290
    bliny gryczane, crème fraîche, szalotka, szczypiorek, jajko
    Antonius Siberian sturgeon caviar*****
    buckwheat blini, crème fraîche, shallot, chives, egg
  • Foie Gras smażona    80
    nasza Brioche, puree z modrej kapusty, piklowana szalotka
    Fried Foie Gras
    our Brioche, red cabbage puree, pickled shallots
  • Śledź   29
    pumpernikiel, chutney śliwkowo-paprykowy, majonez paprykowy, marynowana cebula                                        Herring
    pumpernickel, plum and pepper chutney, pepper mayonnaise, pickled onion
  • Tatar wołowy    36
    koniak, żółtko, szalotka, gorczyca, Grana padano, rukola
    Beef tartare
    cognac, yolk, shallot, mustard seeds, Grana padano, arugula
  • Pâté z Foie Gras i kurzych wątróbek    32
    słód jęczmienny, śliwka, nasza bułka maślana
    Foie Gras and chicken liver pâté
    barley malt, buttermilk, plum, our buttery roll
  • Krewetki smażone na maśle    42
    papryczka chili, szpinak, pomidor, rukola
    Shrimps fried on butter
    chili pepper, spinach, tomato, arugula
  • Sałatka z serem kozim    24
    burak, rukola, piklowany burak, orzechy, dressing miodowy
    Goat cheese salad
    beetroot, arugula, pickled beetroot, nuts, honey dressing
  • Żur na własnym zakwasie    19
    grzyby, nasza biała kiełbasa, puree ziemniaczane z chrzanem
    Sour soup made with own sourdough
    mushrooms, our white sausage, horseradish mashed potatoes
  • Krem z białych warzyw    19
    boczniak, pop corn z kaszy gryczanej, szczypiorek
    Cream of white vegetables
    oyster mushroom, po corn of buckwheat
  • Consommé  z dyni    19                                                                                                                                                    kuskus perłowy, dynia gotowana, dynia marynowana
    Pumpkin  consommé                                                                                                                                                      pearl couscous, boiled pumpkin, marinated pumpkin
  • Stek Wagyu    370
    ziemniak Dauphine, jarmuż, palona skorzonera, dressing japoński
    Wagyu Sirloin
    Dauphine potatoes, kale, burn salsify, Japanese dressing
  • Stek z polędwicy wołowej    86
    pieczony ziemniak Hasselback, warzywa grilowane, demi-glace
    Sirloin beef steak
    baked Hasselback potato, grilled vegetables, demi-glace
  • Burger wołowy    45
    nasza mleczna bułka, boczek, salsa z ogórka i papryki, sos serowy, sałata, frytki z batata
    Beef burger
    our milk buns, bacon, cucumber and pepper salsa, cheese sauce, lettuce, sweet potatoes fries
  • Sznycel cielęcy    49
    sałatka ziemniaczana, konfitura z żurawiny, cytryna
    Veal schnitzel
    mashed potato, cranberry jam
  • Kurczak kukurydziany    44                                                                                                                                          muślin truflowy, warzywa korzeniowe, sos truflowy
    Chicken
    truffle muslin, root vegetables, truffle sauce
  • Ligawa wołowa     46
    puree ziemniaczane, zapiekana pieczarka, kapusta, cebula perłowa, demi-glace chrzanowy
    Round Beef
    mashed potato, baked mushroom, cabbage, pearl onion, horseradish demi-glace
  • Pierogi z kaczką    39
    chutney z jabłka, piklowana cebula perłowa, sos z modrej kapusty
    Duck Dumplings
    apple chutney, pickled pearl onion, red cabbage sauce
  • Gęsie udo    54
    pyzy, seler, kalarepa faszerowana, czerwona kapusta, puree z buraka, demi-glace jabłkowy
    Goose leg
    steamed buns, rutabaga, celeriac, red cabbage, beetroot puree, apple demi-glace
  • Dziki Halibut    88
    pieróg z kurczakiem, dynia w trzech odsłonach, sos z kukurydzy
    Wild Halibut
    chicken dumpling, pumpkin in three versions, corn sauce
  • Okoń morski    65
    kremowe ziemniaki, kapusta słodko-kwaśna, sos z dyni, dynia marynowana, grzyby
    Sea bass
    creamy potatoes, sweet and sour cabbage, pumpkin sauce, marinated pumpkin, mushrooms
  • Risotto z owocami morza    45
    krewetki, mule, kalmary, Grana Padano
    Risotto seefood
    shrimps, mule, squid, dill
  • Risotto z grzybami    42                                                                                                                                                   puree grzybowe, trufla marynowana, Grana Padano
    Risotto mushroom
    mushroom purée, marinated truffle, and Grana Padano
  • Sałatka Cezar z krewetkami    44 
    sałata rzymska, boczek, grzanki, anchois, ser Emil Grana
    Caesar shrimp salad
    romaine lettuce, bacon, croutons, anchovy, Emil Grana cheese

  • Crème brûlée    19
    puree śliwkoweCrème brûlée
    plum puree

  • Fondant czekoladowy     26
    lody waniliowe, owoce sezonowe, puder z białej czekolady
    Chocolate fondant
    vnilla ice cream, seasonal fruits, white chocolate powder

  • Werandowe Trio – zestaw degustacyjnych deserów    24
    eton mess, tiramisu, crème brûlée
    Weranda Trio – a set of tasting desserts
    eton mess, tiramisu, crème brûlée

  • Molekularny deser lodowy  z efektownym pokazem jego przygotowania przy stole    45/55
    Molecular ice cream dessert
  • Molekularny deser lodowy z dodatkiem alkoholu z efektownym pokazem jego przygotowania przy stole    60/70
    Molecular ice cream dessert with alcohol