REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Menu Restauracji Weranda

  • Kawior z Jesiotra Syberyjskiego Antonius*****    290
    bliny gryczane, crème fraîche, szalotka, szczypiorek, jajko
    Antonius Siberian sturgeon caviar*****
    buckwheat blini, crème fraîche, shallot, chives, egg
  • Foie Gras smażona    80
    nasza Brioche, puree z modrej kapusty, piklowana szalotka
    Fried Foie Gras
    our Brioche, red cabbage puree, pickled shallots
  • Śledź   29
    wędzona śmietana, ziemniaki, cebula piklowana, żel z octu, kruszonka cebulowa, koperek
    Herring
    smoked cream, potatoes, pickled onion, vinegar gel, onion crumble, dill
  • Tatar wołowy    36
    koniak, żółtko, szalotka, gorczyca, Grana padano, rukola
    Beef tartare
    cognac, yolk, shallot, mustard seeds, Grana padano, arugula
  • Pâté z Foie Gras i kurzych wątróbek    32
    słód jęczmienny, śliwka, nasza bułka maślana
    Foie Gras and chicken liver pâté
    barley malt, buttermilk, plum, our buttery roll
  • Krewetki smażone na maśle    42
    papryczka chili, szpinak, pomidor, rukola
    Shrimps fried on butter
    chili pepper, spinach, tomato, arugula
  • Sałatka z serem kozim    24
    burak, rukola, piklowany burak, orzechy, dressing miodowy
    Goat cheese salad
    beetroot, arugula, pickled beetroot, nuts, honey dressing
  • Carpaccio z piersi kaczki    32
    marmolada z czerwonej cebuli, galaretka z buraka
    Duck Carpaccio
    red onion marmalade ,beetroot jelly
  • Żur na własnym zakwasie    19
    grzyby, nasza biała kiełbasa, puree ziemniaczane z chrzanem
    Sour soup made with own sourdough
    mushrooms, our white sausage, horseradish mashed potatoes
  • Krem z białych warzyw    19
    boczniak, pop corn z kaszy gryczanej, szczypiorek
    Cream of white vegetables
    oyster mushroom, po corn of buckwheat
  • Zupa ze szczawiu    21
    jajko po szkocku, puder z boczku, ziemniaki
    Sorreal cream    23
    scotch egg, bacon powder, potatoes
  • Stek Wagyu    370
    ziemniak Dauphine, jarmuż, palona skorzonera, dressing japoński
    Wagyu Sirloin
    Dauphine potatoes, kale, burn salsify, Japanese dressing
  • Stek z polędwicy wołowej    86
    pieczony ziemniak Hasselback, warzywa grilowane, demi-glace
    Sirloin beef steak
    baked Hasselback potato, grilled vegetables, demi-glace
  • Burger wołowy    45
    nasza mleczna bułka, boczek, salsa z ogórka i papryki, sos serowy, sałata, frytki z batata
    Beef burger
    our milk buns, bacon, cucumber and pepper salsa, cheese sauce, lettuce, sweet potatoes fries
  • Sznycel cielęcy    49
    sałatka ziemniaczana, konfitura z żurawiny, cytryna
    Veal schnitzel
    mashed potato, cranberry jam
  • Ligawa wołowa     46
    puree ziemniaczane, zapiekana pieczarka, młoda kapusta, cebula perłowa, demi-glace chrzanowy
    Round Beef
    mashed potato, baked mushroom, early cabbage, pearl onion, horseradish demi-glace
  • Pierogi z gęsiną    39
    chutney z jabłka, piklowana cebula perłowa, demi-glace z jałowcem
    Goose Dumplings
    apple chutney, pickled pearl onion, juniper demi-glace
  • Gęsie udo    54
    pyzy, seler, kalarepa faszerowana, czerwona kapusta, puree z buraka, demi-glace jabłkowy
    Goose leg
    steamed buns, rutabaga, celeriac, red cabbage, beetroot puree, apple demi-glace
  • Halibut    88
    puree z pietruszki, brokuł, piklowany grzyb kozia broda
    Halibut
    parsley puree, broccoli, pickled goat’s beard mushroom
  • Okoń morski    65
    kapusta młoda, pieróg z owocami morza, gnocchi parmezanowe, rzodkiew marynowana,  veloute z młodej kapusty
    Sea bass
    early cabbage, seafood dumpling, Parmesan gnocchi, pickled radish, early cabbage veloute
  • Risotto z owocami morza    45
    krewetki, mule, kalmary, Grana Padano
    Risotto with vegetables
    prawns, mule, squid, Grana Padano

  • Crème brûlée    19
    puree śliwkoweCrème brûlée
    plum puree

  • Cynamonka     19
    krem karmelowy
    Cinnamon buns
    caramel cream

  • Brownie    22
    krem jogurtowy, daktyle, orzechy laskowe
    Brownie
    yoghurt cream, dates, hazelnuts