REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Menu Restauracji Weranda

  • Kawior z Jesiotra Syberyjskiego Antonius*****    290
    bliny gryczane, crème fraîche, szalotka, szczypiorek, jajko
    Antonius Siberian sturgeon caviar*****
    buckwheat blini, crème fraîche, shallot, chives, egg
  • Foie Gras smażona    80
    nasza Brioche, puree z modrej kapusty, piklowana szalotka
    Fried Foie Gras
    our Brioche, red cabbage puree, pickled shallots
  • Śledź   29
    pumpernikiel, chutney śliwkowo-paprykowy, majonez paprykowy, marynowana cebula
    Herring
    pumpernickel, plum and pepper chutney, pepper mayonnaise, pickled onion
  • Tatar wołowy    36
    koniak, żółtko, szalotka, gorczyca, Grana Padano, rukola
    Beef tartare
    cognac, egg yolk, shallot, mustard seeds, Grana Padano, arugula
  • Pâté z Foie Gras i kurzych wątróbek    32
    słód jęczmienny, śliwka, nasza bułka maślana
    Foie Gras and chicken liver pâté
    barley malt, buttermilk, plum, our buttery roll
  • Krewetki smażone na maśle    44
    papryczka chili, szpinak, pomidor, rukola
    Shrimps fried on butter
    chili pepper, spinach, tomato, arugula
  • Ravioli ze szpinakiem i serem Ricotta  26
    orzech w miodzie, sos winno-śmietanowy
    Ravioli with spinach  and Ricotta cheese
    walnut in honey, wine and cream sauce
  • Żur na własnym zakwasie    19
    grzyby, nasza biała kiełbasa, puree ziemniaczane z chrzanem
    Sour soup made with own sourdough
    mushrooms, our white sausage, horseradish mashed potatoes
  • Krem z białych warzyw    19
    boczniak, popcorn z kaszy gryczanej, szczypiorek
    Cream of white vegetables
    oyster mushroom, popcorn of buckwheat, chives
  • Barszcz czerwony na zakwasie 19
    pasztecik z gęsiną, czarnuszka
    Red borscht made with own sourdough
    goose  patty, black cumin 
  • Stek Wagyu    370
    ziemniak Dauphine, jarmuż, palona skorzonera, dressing japoński
    Wagyu Sirloin
    Dauphine potatoes, kale, burn salsify, Japanese dressing
  • Stek z polędwicy wołowej    96
    pieczony ziemniak Hasselback, warzywa grilowane, demi-glace
    Sirloin beef steak
    baked Hasselback potato, grilled vegetables, demi-glace
  • Burger wołowy    45
    nasza mleczna bułka, boczek, salsa z ogórka i papryki, sos serowy, sałata, frytki z batata
    Beef burger
    our milk buns, bacon, cucumber and pepper salsa, cheese sauce, lettuce, sweet potatoes fries
  • Sznycel cielęcy    57
    sałatka ziemniaczana, konfitura z żurawiny, cytryna
    Veal schnitzel
    mashed potato, cranberry jam
  • Kurczak kukurydziany    44
    muślin truflowy, warzywa korzeniowe, sos truflowy, polenta
    Chicken
    truffle muslin, root vegetables, truffle sauce, polenta
  • Ligawa wołowa     48
    puree ziemniaczane, zapiekana pieczarka, kapusta, cebula perłowa, demi-glace chrzanowy
    Round Beef
    mashed potato, baked mushroom, cabbage, pearl onion, horseradish demi-glace
  • Pierogi z jagnięciną     45
    czerwona kapusta, smardze, sos maślany z natką pietruszki
    Lamb Dumplings
    red cabbage, morels, butter sauce with parsley
  • Gęsie udo    54
    pyzy, seler, kalarepa faszerowana, czerwona kapusta, puree z buraka, demi-glace jabłkowy
    Goose leg
    steamed buns, rutabaga, celeriac, red cabbage, beetroot puree, apple demi-glace
  • Dziki Halibut    88
    pieróg z warzywami, puree z palonej pietruszki, konfitowana marchew
    Wild Halibut
    chicken dumpling, roasted parsley puree, confit carrot
  • Okoń morski    65
    kremowe ziemniaki, kapusta słodko-kwaśna, sos szczawiowy, marynowana cebula
    Sea bass
    creamy potatoes, sweet and sour cabbage, sorrel sauce, pickled onion
  • Risotto z owocami morza    45
    krewetki, mule, kalmary, koperek
    Risotto seefood
    shrimps, mule, squid, dill
  • Sałatka Cezar z krewetkami    44 
    sałata rzymska, boczek, grzanki, anchois, ser Emil Grana
    Caesar shrimp salad
    romaine lettuce, bacon, croutons, anchovy, Emil Grana cheese

    DANIA GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE

  • Burger wegetariański 35
    nasza mleczna bułka, duszony szpinak, sos serowy, jajko sadzone, frytki z batata
    Veggie Burger
    0ur milk buns, stewed spinach, cheese sauce and fried egg, sweet potato fries
  • Risotto z warzywami    39
    szpinak, suszone pomidory, ser Emil Grana
    Risotto with  vegetables
    spinach, dired tomatoes, Emil Grana cheese
  • Linguini Tratufo    41                                                                                                                                                   
    oliwa truflowa, marynowana trufla, czosnek, natka pietruszki, ser Ricotta
    Linguine Tartufo
    truffle oil, marinated truffle, garlic, parsley and Ricotta cheese
  • Sałatka z serem kozim    35
    burak, rukola, piklowany burak, orzechy, dressing miodowy
    Goat cheese salad
    beetroot, arugula, pickled beetroot, nuts, honey dressing

  • Crème brûlée    19
    puree śliwkowe
    Crème brûlée
    plum puree

  • Fondant czekoladowy     26
    lody waniliowe, owoce sezonowe, puder z białej czekolady
    Chocolate fondant
    vnilla ice cream, seasonal fruits, white chocolate powder

  • Werandowe Trio – zestaw degustacyjnych deserów    24
    eton mess, tiramisu, crème brûlée
    Weranda Trio – a set of tasting desserts
    eton mess, tiramisu, crème brûlée

  • Molekularny deser lodowy  z efektownym pokazem jego przygotowania przy stole    45/55
    Molecular ice cream dessert
  • Molekularny deser lodowy z dodatkiem alkoholu z efektownym pokazem jego przygotowania przy stole    60/70
    Molecular ice cream dessert with alcohol

Menu degustacyjne

Cena 230 zł – Menu degustacyjne
Cena 370 zł – Menu degustacyjne z dedykowanymi alkoholami
Oferta dostępna codziennie, do zamówienia przez wszystkich Gości przy stole


Prosecco ‘Mucha’ Extra Dry, DOC Treviso, Włochy, 125 ml
Amuse-bouche
Pieczywo domowe, masło solone

Przystawki
Tatar z marynowanego łososia,  koper włoski, ogórek zielony
Sella & Mosca, DOC Vermentino di Sardegna, Włochy, 100 ml

Foie gras, nasza brioche, puree z modrej kapusty, piklowana szalotka
Sauternes ‘La Fleur Renaissance, AOC Sauternes, 100ml

 Zupa
Krem z białych warzyw, boczniak, popcorn z kaszy gryczanej, szczypiorek

 Intermezzo
Sorbet cytrynowy z Cava,

 Dania główne
Dziki Halibut, pieróg z warzywami, puree z palonej pietruszki, konfitowana marchew
Joseph Drouhin Chablis ‘Vaudon’, AOC Chablis, Francja, 100ml

 Stek z polędwicy wołowej, pieczony ziemniak Hasselback, warzywa grillowane, sos béarnaise
Vina Ventisquero Reserva, Maipo Valley, Chile, 100 ml

 Deser
 Semifreddo chałwowe
Zestaw degustacyjny Graham’s 10YO, 20YO, 30YO, 90 ml

 Pettit Fours

 

Tasting Menu

 

230 PLN – Tasting menu
370 PLN – Tasting menu with dedicated liquors
Available on a daily basis, to be ordered by all of the table’s guests


Prosecco ‘Mucha’ Extra Dry, DOC Treviso, Italy, 125 ml

Amuse-bouche
Homemade bread, salted butter

Starters
Marinated salmon tartare, fennel, cucumber
Sella & Mosca, DOC Vermentino di Sardegna, Italy, 100 ml
Foie gras, our Brioche, red cabbage puree, pickled shallots
Sauternes ‘La Fleur Renaissance, AOC Sauternes, 100ml

Soup
Cream of white vegetables,  oyster mushroom, popcorn of buckwheat, chives

Intermezzo
Lemon sorbet with Cava

Main Dishes
Wild Halibut, vegetable dumpling, roasted parsley puree, confit carrot
Joseph Drouhin Chablis ‘Vaudon’, AOC Chablis, France, 100ml

Sirloin beef steak , baked Hasselback potato, grilled vegetables, demi-glace
Vina Ventisquero Reserva, Maipo Valley, Chile, 100 ml

Deser
Halvah Semifreddo
Graham’s tasting set 10YO, 20YO, 30YO, 90 ml

 Pettit Fours