MENU KOLACJI SYLWESTROWEJ
Aperitif
Kir Royal
Amouse Bouche
Parfait z Foie Gras, konfitura z jarzębiny, mech pietruszkowy,
pieczywo pszenne na zakwasie żytnim z werandowego pieca,
nasza brioche na palonym maśle
Przystawka
Troć wędrowna gotowana w wosku pszczelim,
owoc pigwowca w zalewie, orzeszki piniowe
Zupa
Consommé z cebuli, wino Chablis, glazurowane udko przepiórcze, cebula perłowa
Intermezzo
Granita z ginu z ogórkiem i miętą
Danie Główne I
Ośmiornica w sosie bouillabaisse ze skorupiaków,
ziemniak z ognia, francuski sos majonezowy gribiche
Danie Główne II
Polędwica wołowa Wellington w cieście francuskiem,
demi glace, brukselka w dwóch odsłonach
Deser
Tort Opera
Petits Fours
Makaronik z ganache pralinowym, czekolada z topinamburu
Po Północy
Rozgrzewający rubinowy barszcz i wytrawne przekąski
NA ŻYCZENIE MENU W WERSJI WEGETARIAŃSKIEJ